Aktuelno (početna)

недеља, 16. март 2014.

Quadcopter DJI Phantom FC 40



Quadcopter DJI Phantom FC 40

Tehnički opis quadcopter-a i raspakivanje

DJI Phantom FC 40 zapakovan

Radi se o verziji DJI Phantom 1 quadcopter , uz koju se dobija WiFI kamerica FC 40 .
Bitna stvar u ovoj verziji je  promenjena frekvencija daljinskog upravljanja Phantoma , i ona je je sada na 5.8Ghz , za razliku od Phantom 1 i 2 quadcopter gde iznosi 2.4 Ghz.
Signal na 5.8 Ghz ima manju mogućnost probijana kroz čvrste materijale (zidovi, drveće itd) , i manji domet od 2.4 Ghz , ali je takođe i taj spektar mnogo slobodniji za korišćenje, tj. manje je natrpan.
Dok je frekvencija WiFi kamerice   2.4 Ghz , i ona radi ne zavisno od Phantom quadcopter-a, tj salje sliku preko WiFi-a signala na mobilni telefon, preko koga e može direktno pratiti snimanje (Android)

DJI Phantom FC 40 - Otvaranje kutija


Tako da se radi o dosta jeftinoj verziji Phantom-a 1 , sa mogucnoscu FPV-a i snimanja
Domet je zbog 5.8 Ghz i eu regulative ogranicen na 300 m , a moze da se podesi na maksimalno 500 m.
Meni licno je i 300 m za sada ok, dok kamerica ima slabiji domet na 100 m i ume neprijatno da ukoči prenos preko mobilnog telefona kad izađe van dometa, te je najbolje ipak gledati vise u quad, nego oslanjati se na FPV.
Kamerica FC 40 nema gimbal - poseban nosač i stabilizator kamere, ali je dobro povezana sa quad-om preko onih gumica, te nema jello efekta , i potrebljiva za amatersko snimanje (youtube,facebook)) uz naknadn odrađenu softversku stabilizaciju snimanja. Snima video rezolucije 720 dpi (tzv HD ready) , sa 30 frejmova u sekundi (30 fps) . Snimanje se vrši na SD memorisku karticu, a kao što sam već napisao, snimanje se uporedi u prati preko mobilnog telefona (FPV)


Нема коментара:

Постави коментар