Aktuelno (početna)

уторак, 18. март 2014.

Prvi let i snimanje

Prvi probni let u Mirijevu , Beograd

Prvi let i snimanje quadcopter-om je naravno obavljeno na Mirijevskoj poljani ispred zgrade
Quadcopter - Dron u niskom letu
Quadcopter se ponašao sasvim korektno. Postoji više modova upravaljanja:
Vreme letenja sa originalnom DJI baterijom od 2200 Ah , iznosi oko 12 minuta.
Postoje dva nivoa alarma kad je baterija skoro prazna. Prvi je samo signalizacija, dok je drugi nivo alarma signalizacija, smanjivanje mogućnosti maksimalnog gasa, i automatsko sletanje ili automatski povratak na lokaciju sa koje je poleteo.
Najbitnije je poštovati malo komplikovanu proceduru poletenja i signalizaciju jer postoji dosta slučajeva flyaway - odletanja phantoma bez povratka (a može da odleti van granica vidljivosti) , i naravno imati uvek u vidu da ovaj vid quadcopter-a nije igračka , da sa svojom težinom od oko 1 kg, i obrtnim elisama vrlo lako može povrediti nekog, ili izazvati materijalnu štetu usled udara, ili pada. Češće usled samo greške pilota , ali isto tako i usled kvara na letilici .
DJI Phantom u niskom letu







Napomena:
Quadcopter je naziv za letilicu za četiri motora . Postoje više vrsta copter-a , i sam naziv im određuje broj motora koje koriste: quadcopter , oktocopter , hexacopter itd ... Generalno se takve letilice zovu Multicopteri
Obično se radi o RC Multicopter-ima  - tj.  Remote Control Multicopter , uređajima na daljinsko upravljanje kojima upravlja jedna ili više osoba sa zemlje.
Dron
je naziv za automatizovanu bespilotnu letilicu. RC Multirotori danas poseduju unapređene karakteristike koje omogućavaju da mnoge zadatke obavljaju sami (sletanje, automatsko letenje  i povratak do zadate tačke) tako da se mogu svrstati i u kategoriju Dronova mada se sam naziv Dron više koristi za vojne bespilotne letilice

Нема коментара:

Постави коментар